De coronatijd bij STAR: ‘Hoe kun je in beweging blijven?’

Ook als het tegenzit, houden we bij STAR hetzelfde motto aan: Dare to Grow. Wat betekent dat in de coronatijd? CEO Sil Hoeve bespreekt wat er goed ging, wat er juist tegenzat en hoe we straks uit deze periode komen. “Nu één stap terug, straks hopelijk drie stappen vooruit.”

Tijd goed benutten

“Alles begint bij je gezondheid. Dat is het belangrijkst. Dit is een ontzettend moeilijke tijd voor veel mensen. Ook voor onze collega’s intern en onze specialisten extern,” vertelt Sil via Teams. “Hopelijk klaart de lucht zo snel mogelijk op. In de tussentijd moeten we waar mogelijk bezig blijven en nieuwe dingen proberen. Ik ben er trots op dat we onszelf niet uit het veld lieten slaan. Dat we ons bleven afvragen: hoe kunnen wij ondanks alles toch op een veilige manier in beweging blijven en ons blijven ontwikkelen?”

Eén antwoord op die vraag was onze stap naar de inframarkt in Nederland en de Life Sciences-sector in België. “Dat was langer een wens van ons, maar veel collega’s hadden geen tijd om eraan mee te werken. Nu was die tijd er wel. Dat gaat tot mooie, grote projecten leiden.”

Een andere belangrijke stap is een verandering in de structuur: STAR heeft nu een nieuwe moedermaatschappij, The Specialist Group. “De vier bedrijven vallen nu onder TSG. We wilden niet dat er drie bedrijven onder STAR vielen. Het zijn immers vier partijen die elk op hun eigen manier succesvol zijn en hun eigen sterke identiteit moeten behouden. Dat zijn STAR, Sentijn, ECC Solutions en sinds kort ook Or-Quest, een mooie partij die goed bij ons past.”

Een meevaller

“Zo zijn er wel meer dingen die we gedaan hebben, simpelweg door te kijken hoe we in beweging konden blijven. Ook in het buitenland. In Duitsland gingen de zaken het afgelopen jaar zelfs beter dan het jaar ervoor. We hebben ook onderzocht welke mogelijkheden we straks hebben in nieuwe landen. Bijvoorbeeld in Oostenrijk en Scandinavië. We kunnen er nog niet naartoe, maar we zijn ons al wel aan het voorbereiden.”

“Je blijft je continu aanpassen zodat je toch vooruit kunt.”

Sil benadrukt dat we dankbaar mogen zijn. “Ons werk is niet compleet stilgevallen zoals in sommige andere sectoren. Dat is echt een vervelende situatie waar je als organisatie natuurlijk niks aan kunt doen.”

“Intussen moeten we ons wel blijven aanpassen. Zo kunnen we ondanks alles toch vooruit.” Soms is er zelfs een meevaller, bijvoorbeeld in de aanloop naar onze verhuizing. “Door de huidige omstandigheden hebben we een aantrekkelijke deal kunnen sluiten voor ons nieuwe kantoor.”

Persoonlijkheid

“Natuurlijk zijn er ook dingen misgegaan. Bijvoorbeeld wat het aannemen van nieuwe collega’s betreft. Bij STAR nemen we vaak mensen aan op basis van hun persoonlijkheid en hun gedrevenheid. Extra vaardigheden kun je daarna nog wel leren als dat nodig is. Nu was het soms lastiger om in te schatten of iemand echt bij STAR past. Je hebt elkaar in veel gevallen niet face-to-face kunnen treffen. En het inwerken was dus ook moeilijker. Het is natuurlijk jammer als je toch niet bij elkaar blijkt te passen.”

“Wat ook vervelend is, is dat de STAR Academy bijna stil ligt. Ons team heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in het opzetten van de opleidingen. We geloven er nog steeds enorm in, want het is belangrijk om meer jongeren aan de slag te krijgen in de techniek.”

Andere afspraken

Het is continu improviseren. Dat is ook gebeurd in de samenwerking met onze klanten. “We hebben steeds gekeken: hoe kunnen we onze afspraken tijdelijk aanpassen, zodat we samen goed door deze tijd heen komen?”

“Het is belangrijk om de drive en het plezier erin te houden.”

“Zo zijn we ook in gesprek gegaan met medewerkers: ‘Wat denk jij dat het beste werkt in deze situatie?’ Er is natuurlijk geen standaardoplossing. De een maakt flexibelere uren, de ander heeft zelfs tijdelijk een nieuwe rol. We moeten in elk geval met elkaar blijven praten.”

Het plezier behouden

“Thuiswerken is niet voor iedereen prettig en ook niet voor iedereen goed mogelijk,” zegt Sil. “Daarom hebben we maatregelen genomen zodat een aantal mensen veilig op kantoor kunnen werken. We hebben vergaderruimtes omgebouwd tot werkplekken zodat je anderhalve meter afstand hebt. En mondkapjes op, natuurlijk.”

“Het teamgevoel is belangrijk bij STAR. Veel collega’s zijn echt mensenmensen die graag specialisten willen helpen, graag samenwerken en graag bij klanten op bezoek gaan. Als dat minder kan, is dat vervelend. Bij het thuiswerken is het belangrijk om manieren te zoeken om de drive en het plezier erin te houden. Dat kan in kleine dingen zitten: collega’s die bij elkaar in de buurt wonen, gaan soms in de pauze samen een rondje lopen. Mensen worden creatief en dat vind ik mooi om te zien.”

Al kijkt Sil vooral realistisch hoe je de zeilen bij kunt stellen: hij is ook optimistisch. “Als organisatie en als groep komen we beter uit deze tijd dan we erin gingen,” zegt hij. “Het is voor ons een stap terug die ons straks drie stappen vooruit brengt.”