STAR creëert nieuwe kansen na overnames

Dare to Grow! Het is meer dan ons motto, het is wie wij zijn. Elke dag werken we bij STAR aan de verbetering, groei en ontwikkeling van iedereen met wie we werken. Onze specialisten, onze eigen organisatie en de organisaties van onze klanten. We geloven dat groei vooruitgang mogelijk maakt voor iedereen.

Maar wat betekent dat precies voor ons werk? In deze serie vertelt Sil Hoeve, CEO, over ontwikkeling in en om STAR Group en hoe dat past in ons streven naar elke dag een beetje beter. Deze keer: de recente overnames en de kansen die we daarmee creëren.

Intern en extern hebben wij heel goede mensen,” zegt Sil. “Als ik kijk naar de feedback die wij krijgen op ons werk, zie ik hoge cijfers. We zijn marktleider dankzij onze specialisten en onze klanten. We willen hen natuurlijk graag voor langere tijd aan ons binden.”

Uitdaging voor medewerkers, continuïteit voor klanten

Voor onze eigen specialisten betekent dat: het werk uitdagend houden. “Groei is belangrijk voor onze mensen. Als je bijvoorbeeld in de veiligheid werkt, kun je dat doen in de industrie, maar misschien vind je het leuk om ook een keer aan een infra-project te werken,” zegt Sil. “Wij willen je de vrijheid geven om door te groeien en nieuwe richtingen te proberen, dus willen wij je die kans bieden.”

De overnames van RH Offshore en Sentijn sluiten daarop aan. Ze vonden plaats in 2018 en werden het afgelopen jaar geïmplementeerd. Beide bedrijven zijn deskundige partijen met andere specialisaties dan STAR.

“Wij willen dat je kunt doorgroeien, dus willen wij je die kans bieden.”

Bij Sentijn vind je talent met 0 tot 7 jaar werkervaring. Een goede match met STAR, waar vooral specialisten werken met meer bagage. De twee bedrijven hebben een vergelijkbare mentaliteit. “Sentijn heeft een ander businessmodel maar kijkt op dezelfde manier naar bepaalde dingen. We passen goed bij elkaar,” zegt Sil. “Ze zijn ambitieus, trots op wat ze doen, en de sfeer is informeel, gewoon leuk. Ze zijn meer dan welkom in de familie.”

Uitbreiden naar andere sectoren

Sentijn werkt in sectoren waar STAR zich (nog) niet in begeeft. Daar zit een kans op synergie, vertelt Sil. “Wij kunnen Sentijn bij onze projecten betrekken, zodat zij bijvoorbeeld meer in de industrie kunnen doen – en wij kunnen ondersteunen aan hun kant.”

RH Offshore is opgegaan in BlueStar Workforce, een jong onderdeel van STAR. BlueStar is gespecialiseerd in Offshore en inmiddels betrokken bij uitdagende projecten over de hele wereld, onder meer in Offshore wind.

“Deze overnames gaan ons veel kansen bieden,” vat Sil samen. “Het zijn stappen die bijdragen aan onze groeidoelstellingen. Bovendien versterken we elkaar met een gedeelde backoffice. Waar het om financiën, compliance, certificeringen enzovoort gaat, werken we in een Shared Service Center. Zodat er ruimte vrijkomt om te ondernemen.”

De ambities zijn groot: STAR en Sentijn willen elkaar aanvullen in nieuwe sectoren en willen geografisch uitbreiden in Nederland.